Віктор Ющенко вважає необхідним розробити концепцію фондового ринку в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віктор Ющенко вважає необхідним розробити концепцію фондового ринку в Україні

27
Президент України Віктор Ющенко під час офіційного візиту до Японії відвідав Токійську фондову біржу. Українська делегація ознайомилася з ходом ринкових торгів у режимі "он-лайн" та поспілкувалися з президентом біржі Такуо Цурусіма і головним виконавчим менеджером Садао Йошино.
Відповідаючи на запитання журналістів, Віктор Ющенко наголосив, що в Україні, з огляду на нерозвиненість біржової торгівлі, потрібно, насамперед, розробити концепцію фондового ринку та продумати його інфраструктуру. У цих питаннях Україна може скористатися допомогою японської сторони, вважає Глава держави.
За словами Віктора Ющенка, нині в Україні стоїть питання, як мобілізувати 20-30 млрд доларів США, які, за оцінками експертів, перебувають у населення. Щорічний приріст банківських вкладень в Україні складає 50% у гривнях та 17% у доларах, що свідчить про недовіру громадян до банків. На думку Президента України, ці гроші вигідніше залучити саме на біржу, оскільки вона "пропонує найповніший інструментарій, куди б люди хотіли вкласти свої кошти, і не просто вкласти, а й трохи пограти з ними, бути операторами тих вкладів".
Особливо питання діяльності біржі стає актуальним, враховуючи, що в Україні триває приватизація, зауважив Глава держави.
Відповідаючи на запитання, у чому він вбачає секрет японського фінансово-економічного успіху, Віктор Ющенко сказав, що його головна причина - ефективна мобілізація капіталів. "Подумайте, яка мобілізація ресурсів відбувається щохвилини. Немає зайвої копійки, яка б не була задіяна. Всю країну використовують як ресурс нації", - зазначив Президент, описуючи роботу біржі.
Разом із Віктором Ющенком Токійську фондову біржу відвідали перший віце-прем'єр-міністр Анатолій Кінах, міністр економіки Сергій Терьохін, міністр транспорту та зв'язку Євген Червоненко, перший помічник Президента Олександр Третьяков, перший заступник Державного секретаря України Олександр Моцик, посол України в Японії Юрій Костенко, голова правління Укрексімбанку Віктор Капустін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас