"Аваль" планує звернутися до ЄБРР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Аваль" планує звернутися до ЄБРР

6
Акціонерний поштово-пенсійний банк «Аваль» планує звернутися до Європейського банку реконструкції і розвитку з пропозицією про чергове збільшення ліміту по програмі сприяння міжнародній торгівлі країн Центральної і Східної Європи, що передбачає підтвердження ЄБРР документарных акредитивів і банківських гарантій, відкритих банками-учасниками програми.
Про це повідомила прес-служба банку «Аваль» з посиланням на заступника начальника керування корпоративного банкінга АППБ «Аваль» Віталія Кисленко.
За його словами, на сьогодні між банком і ЄБРР уже досягнута попередня домовленість про можливість перегляду ліміту по зазначеній програмі убік збільшення, однак остаточно питання буде зважуватися після надання банком аудиторського висновку за 2001 рік. Як заявив В. Кисленко, послуга по наданню гарантій і акредитивів у рамках програми ЄБРР сприяння торгівлі користається значним попитом серед клієнтів банку. Загальна сума угод з початку роботи банку «Аваль» по цій програмі (із серпня 2001 року), по його інформації, перевищує 7 млн. дол., у тому числі з початку нинішнього року – понад 5 млн. дол. При цьому кількість документних операцій у рамках цієї програми за цей період перевищило три десятки.
Він також повідомив, що наприкінці лютого ЄБРР прийняв рішення про збільшення ліміту АППБ «Аваль» по цій програмі з 2 млн. дол. до 6 млн. дол., а вже на початок березня банк вибрав з цієї суми понад 5 млн. дол. Також, за словами В. Кисленко, ЄБРР прийняв рішення про продовження для банку «Аваль» терміну дії фінансових інструментів (документарних акредитивів і банківських гарантій) у рамках цієї програми з 180 до 360 днів у межах $2 млн. «Як правило, середній термін акредитивів, що відкриваються, і гарантій коливається від 3 до 6 місяців. Однак зустрічаються випадки, коли клієнтам потрібні довгострокові інструменти», - підкреслив він. Банк "Аваль" створений у 1992 році
У число його акціонерів входять ВАТ "Укртелеком", Пенсійний фонд, держпідприємство поштового зв'язку "Укрпошта". Регіональна мережа банку включає 1138 структурних підрозділів.
Валюта балансу і балансовий капітал банку на 1 січня складали 5,095 млрд. грн. і 286 млн. грн. відповідно; обсяг кредитно-інвестиційного портфеля (без обліку міжбанківських кредитів) - 3,743 млрд. грн., у тому числі кредити юридичним особам - 2,1 млрд. грн.; загальний обсяг коштів клієнтів - 4,383 млрд. грн., у тому числі внески фізичних осіб -1,1 млрд. грн.; обсяг сформованих резервів - 250 млн. грн., у тому числі обсяг резервів під кредитні ризики (без обліку резервів під міжбанківські кредити) - 208 млн. грн.; фінансовий результат за 2001 р. склав 4,3 млн. грн.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас