Голова ДПА М.Азаров зустрівся з представниками дипломатичного корпусу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ДПА М.Азаров зустрівся з представниками дипломатичного корпусу в Україні

109
20 березня Голова Державної податкової адміністрації України Микола Азаров зустрівся в Міністерстві закордонних справ України з представниками дипломатичного корпусу в Україні.
М.Я.Азаров поінформував посланців зарубіжних країн про актуальні проблеми в податковій сфері нашої держави, відповів на запитання засобів масової інформації.
В ході бесіди Голова ДПА наголосив на кількох принципових оцінках ситуації в податковій сфері.
Динаміку кампаній декларування доходів громадян за останні роки він оцінив як свідчення зростання податкової культури, усвідомлення громадянами соціальної ваги бюджетної сфери.
Микола Азаров також повідомив, що сьогодні практично досягнуто нульвого сальдо між заборгованістю підприємств зі сплати ПДВ і зобов’язаннями бюджету з відшкодування цього податку, а отже, за умови, що не станеться чергового списання або інших невиважених дій законодавців, проблему вчасного відшкодування ПДВ можна зняти протягом року.
Голова ДПА України також підкреслив, що серйозний прогрес України в організації кваліфікованої боротьби з відмиванням грошей дає нам право вимагати від зарубіжних держав сприяння (надання інформації, виконання міжнародних правових доручень тощо), а відсутність такого сприяння в Україні розцінюють як перешкоджання боротьбі з відмиванням грошей.
За матеріалами:
ДПС України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас