США спростовують звинувачення в причетності до "касетного скандалу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США спростовують звинувачення в причетності до "касетного скандалу"

12
США спростовують висловлені в ЗМІ припущення про підтримку ними конкретних українських політиків або політичних партій, у тому числі в ході скандалу про причетність Президента Леоніда Кучми до смерті журналіста Георгія Гонгадзе. Про це говориться в заяві посольства США, повідомляють Українські Новини.
У заяві сказано, що це реакція на показаний минулого тижня по телеканалу ICTV фільм «PR». У фільмі говорилося, що США були причетні до скандалу 2000-2001 років щодо вбивства Гонгадзе, і підтримували опозицію з метою замінити Президента Леоніда Кучму на тодішнього прем’єр-міністра Віктора Ющенка.
У заяві сказано, що США не підтримують опозицію, у тому числі її вуличні демонстрації, а присутність американців на них було пов'язано з прагненням вивчити ситуацію, щоб попередити загрозу своїм громадянам.
Посольство заявляє, що політика США стосовно України спрямована на її перетворення в процвітаючу, ринково орієнтовану країну, інтегровану в Європу. "Досвід в усьому світі показав, що такі країни найбільш життєздатні у відкритих, конкурентноспроможних ринкових демократіях, де громадяни обирають лідерів, котрі їм підзвітні", — говориться в заяві.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас