Азаров звинуватив дипкорпус у сприянні українським злочинцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров звинуватив дипкорпус у сприянні українським злочинцям

14
Глава ДПАУ Микола Азаров звинуватив іноземних чиновників у сприянні українським злочинцям, що намагаються відмити за кордоном “брудні гроші”. Чиновники відмовляються надавати українським органам інформацію про злочинців, попри те, що з більшістю країн Україна підписала відповідні договори про надання допомоги, заявив Азаров сьогодні на зустрічі з представниками дипломатичного корпусу в Україні, передає ForUm.
У зв'язку з цим Азаров закликав дипломатів звернутися у відповідні інстанції своїх країн для того, аби ці органи надали допомогу Україні в боротьбі зі спробами відмивання “брудних грошей”. За заявою Азарова, “головні проблеми з наданням інформації в України виникають з офшорами”.
Азаров зазначив, що проблема конвертації брудних грошей усередині країни практично вирішена: обсяги конвертації таких грошей скоротилися “уп'ятеро”. Він зазначив, що українські органи могли б “протягом декількох років” впоратися з цією проблемою, однак злочинці намагаються відмити гроші за рубежем. Тому, підкреслив Азаров, “Україні хотілося б чути не моралізаторські настанови від Європейської комісії з боротьби з відмиванням брудних грошей FATF, а одержувати реальну практичну допомогу — насамперед, надання інформації”.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас