Профільний комітет Верховної Ради підтримав ініціативу про скасування імпортного мита на банківські метали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профільний комітет Верховної Ради підтримав ініціативу про скасування імпортного мита на банківські метали

Банківські метали
179
Профільний комітет Верховної Ради підтримав ініціативу Леоніда Черновецького про скасування імпортного мита на банківські метали.
Парламентський Комітет з питань фінансів і банківської діяльності одностайно підтримав законопроект президента Київського банківського союзу Леоніда Черновецького «Про внесення змін до статті 19 Закону України «Про Єдиний митний тариф» (про звільнення від сплати мита при ввезенні банківських металів), зареєстрований у ВР ще 14 грудня.
За словами Черновецького, прийняття цього закону для України є гострою необхідністю, оскільки формування золотовалютних резервів країни відбувається переважно за рахунок імпортних банківських металів. А запровадження Держмитслужбою ввізного мита на імпорт дорогоцінних металів здатне загальмувати цей процес. Понад те, на думку народного депутата, мито сприяє розвитку «чорного ринку» золота, потреба в якому з року в рік зростає. Достатньо зазначити, що за останні кілька років в Україні сформувався найпотужніший (не менше ніж 10 тонн на рік) попит на дорогоцінні метали.
Нагадаємо, що у вересні 2004 року Державна митна служба повідомила учасників ринку про запровадження держмита на ввезення банківських металів у розмірі 2-5% їхньої вартості. За оцінкою митниці, згідно з новим Митним кодексом, що набрав чинності 1 січня 2004 року, банківські метали не належать до групи «іноземні валюти», а отже, при їх увезенні має сплачуватися мито. Раніше при ввезенні банківських металів сплачувався лише митний збір у розмірі 0,2%.
Найбільшими операторами українського ринку банківських металів є Брокбізнесбанк, Правекс-Банк і банк «Аваль».
За матеріалами:
Контракти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас