Яценюк: тільки криза довіри до банків може викликати негатив — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: тільки криза довіри до банків може викликати негатив

Валюта
135
Ухвалена сьогодні постанова про тимчасові заходи з регулювання діяльності банків передбачає два важливі моменти: доступ комерційних банків до кредитів центрального банку і заходи для стабілізації валютного курсу. Про це сьогодні на прес-конференції сказав в.о. голови Нацбанку Арсеній Яценюк.
«Тільки криза довіри до банків може викликати негатив. Не для того ми працювали з 1998 року, щоб дозволити комусь розвалити банківську систему», – сказав Яценюк. Він категорично заявив, що ніякої кризи немає, а є тільки вплив заяв політиків в деяких регіонах, у яких йдеться про сепаратистські настрої.
Яценюк наголосив, що НБУ буде діяти так, щоб усі банки могли виконати всі свої платіжні зобов’язання. Тимчасове (терміном на 1 місяць) обмеження на дострокове зняття депозитів фізичних і юридичних осіб Яценюк пояснив тим, що виникли проблеми з доставкою готівки в регіони. При цьому він зазначив, що «гривень вистачить на всіх», нагадавши, що подібні побоювання були місяць тому з приводу нібито нестачі валюти, однак нічого надзвичайного на валютному ринку не трапилося.
При цьому представники НБУ пояснили, що ті громадяни, яким з огляду на надзвичайні події треба буде терміново зняти гроші з депозиту протягом періоду тимчасового обмеження на такі операції, зможуть одержати гроші. Зараз НБУ готує роз’яснення, як здійснюватиметься така процедура.
За словами Яценюка, зараз внески за депозитами зменшилися тільки на 1,6%, однак це сталося на тлі збільшення внесків з початку року на 40%. Крім цього, банкіри обіцяють, що курс долара США до кінця року залишиться в рамках 5,3 гривні.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас