Нацбанк тимчасово заборонив комерційним банкам дострокову виплату за депозитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк тимчасово заборонив комерційним банкам дострокову виплату за депозитами

Валюта
421
УНІАН. Національний банк України тимчасово заборонив комерційним банкам дострокову виплату за депозитними договорами, термін виконання зобов`язань за якими ще не наступив. Це передбачено Постановою НБУ №576 від 30 листопада "Про тимчасові заходи щодо діяльності банків".
Як передає кореспондент УНІАН, у цій постанові Нацбанку також встановлюється обмеження на продаж клієнтам готівкової іноземної валюти на суму, яка перевищує 1 тис. дол. або її еквіваленту в інших іноземних валютах. Також встановлено обмеження на купівлю безготівкової валюти в сумі не вище 50 тис. дол.
Крім того, в документі зазначається, що всі нараховані за вкладами відсотки, а також депозити, термін яких закінчився, видаватимуться клієнтам без обмежень. При цьому зазначається, що при поверненні вкладниками до 10 грудня ц.р. достроково знятих в період з 1 по 30 листопада з депозитів коштів, комерційні банки виплачуватимуть відсотки, втрачені у зв`язку з розірванням депозитних договорів.
Нацбанк з метою посилення контролю за виконанням платежів встановлює обмеження до 80 тис. грн. на місяць для зняття юридичними особами з рахунків готівки. Виняток становить зняття готівки для виплати заробітної плати, матеріальної допомоги, соціальних і прирівняних до них виплат.
Крім того, постановою НБУ встановлюється для юридичних і фізичних осіб, які користуються банкоматами, обмеження на отримання готівки в сумі до 1,5 тис. грн. на день.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас