З 15 жовтня НБУ вводить в Україні 2-відсотковий валютний коридор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 15 жовтня НБУ вводить в Україні 2-відсотковий валютний коридор

Валюта
173
З 15 жовтня 2004 року вступає в дію постанова Національного банку України «Про продаж НБУ наявної іноземної валюти і внесення змін в Інструкцію про порядок організації і здійснення валютно-обмінних операцій на території України» №462. Про це повідомили в прес-службі Нацбанку.
В постанові передбачена норма, відповідно до якої курс купівлі і продажу іноземних валют не може відхилятися більш, ніж на 2% від встановленого НБУ офіційного курсу гривні до іноземних валют 1-ої групи класифікатора.
Крім того, документом передбачається, що банк або фінансова установа мають право тільки один раз змінювати курси купівлі і продажу іноземної валюти, які були встановлені на початок робочого дня. І це тільки за умови зміни касирів і лише до 20.00.
В постанові вказується, що, у разі коливань курсу купівлі-продажу наявної іноземної валюти за гривні, Нацбанк може здійснювати в межах Торгової сесії продаж уповноваженим банкам наявної іноземної валюти за гривні. При цьому банк повинен подати в НБУ окрему заявку на купівлю наявної іноземної валюти.
Куплена у НБУ наявна іноземна валюта може використовуватися банком тільки для продажу через його каси і пункти обміну іноземних валют. При цьому банк протягом двох місяців може здійснити зворотний продаж валюти НБУ за курсом її придбання.
Постанова НБУ №462 зареєстрована в Міністерстві юстиції України 5 жовтня 2004 року.
Раніше виконуючий обов’язки голови Нацбанку України Арсеній Яценюк заявляв про те, що НБУ прийняв «надзвичайно серйозне рішення, яке виключно економічним методом має не те щоб понизити, а просто знизити курс долара».
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас