Запроваджено в обіг нову 50-доларову банкноту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запроваджено в обіг нову 50-доларову банкноту

Валюта
104
Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки сьогодні запроваджує в обіг нову банкнотові вартістю 50 дол.
Нова купюра на відміну від своєї попередниці практично втратила характерне для американської валюти зелене забарвлення. У її палітрі червоні, блакитні і піскові тони.
На лицьовій стороні обновленої 50-доларової банкноти - американський прапор. У правому нижньому куті зображення цифри 50 міняється в залежності від кута зору. Портрет на купюрі 18-го президента США Улісса Гранта вимальований більш чітко. Крім цього банкнота має особливу смугу безпеки всі інші ступені захисту (водяні знаки і магнітна смуга) збережені в колишньому вигляді.
Уряд США зберігає свої зобов’язання щодо всіх банкнот, що перебувають в обігу, з їхньою повною номінальною вартістю. Це значить, як пояснює департамент зовнішніх і громадських зв’язків Банку Росії, що обмін купюр старого зразка на нові буде проводитися безперешкодно протягом необмеженого часу.
Новий дизайн купюри вартістю 50 дол. — уже друге поновлення американських грошей, проведене Мінфіном США. Рішення, що стосуються купюр на 5 дол. і 10 дол., знаходяться в стадії обговорення, але зміна банкнот на 2 дол. і 1 дол. не планується.
Купюри вартістю 50 дол. і 100 дол. досить рідкісні в обігу в США і продавці в універмагах часто просять покупців дати їм купюру меншої вартості, бо не мають здачі.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас