Експерти: ажіотаж на ринку нерухомості триватиме до завершення виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: ажіотаж на ринку нерухомості триватиме до завершення виборів

Нерухомість
68
Оренда житла в Україні і далі дорожчає. За літо ціна підскочила більш ніж на десять відсотків. У столиці зняти квартиру за доступними цінами практично неможливо.
Навіть улітку - в мертвий сезон – ціни на оренду зростали. В осінній період, коли попит підвищився, ситуація загострилась ще більше. Особливо в столиці. Відтак, нині найняти однокімнатну квартиру з більш-менш пристойним умовами за 120-150 доларів практично неможливо. Олександр Бондаренко, президент Асоціації ріелторів України:
"Попит на оренду особливо однокімнатних і невеликих двокімнатних квартир значно перевищує пропозицію. Це пов’язано з тим, що, наприклад, в Києві збільшився набір студентів в вузи. А гуртожитків не вистачає".
Схожа ситуація і в інших регіонах. Щоправда, головною причиною подорожчання експерти називають інфляцію. Спочатку піднялася вартість квартир, а вже потім – оренди.
Михайло Жоголєв, директор агентства нерухомості:
"Стоимость аренды жилья зависит от номинальной стоимости жилья. Чем дороже стоимость на продаже, на рынке продаж, тем оно дороже будет при аренде. Это производное, которое рассчитывается по определенному коэффициенту".
Ажіотаж на ринку нерухомості триватиме місяць–два - до закінчення президентських виборів. Чимало українців хочуть надійно вкласти свої заощадження, тому купують по декілька квартир. Далі ситуація має стабілізуватися. Але оренда вже не подешевшає – прогнозують фахівці.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас