Підсумки роботи Хмельницької АЕС за 2001 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підсумки роботи Хмельницької АЕС за 2001 рік

80
18 лютого 2002 року на ВП “Хмельницька АЕС” відбулася прес-конференція для центральних та регіональних засобів масової інформації на тему: “Підсумки роботи Хмельницької АЕС за 2001 рік та перспективи діяльності на поточний рік”.
У прес-конференції взяли участь: генеральний директор Софіюк В.І., головний інженер Макеєв В.П., заступник генерального директора з економіки Шестак А.П., заступник генерального директора з капітального будівництва Рахлінський О.В., заступник генерального директора з кадрів та соціальних питань Бугаєв Ю.Є., начальник лабораторії охорони навколишнього середовища Шумов Ю.А., начальник цеху радіаційної безпеки Гільов О.Г. та голова профспілкового комітету Діордієв Б.Н.
Представникам ЗМІ була надана вичерпна інформація стосовно виробничої діяльності, фінансово-економічної діяльності Хмельницької АЕС; питань з добудови енергоблока №2, зокрема проблем з фінансування будівництва, можливості отримання кредитів на добудову; проблеми з нарахування податків на відпущену в Енергоринок електроенергію тощо.
Генеральний директор Володимир Софіюк відзначив, що підсумки роботи ХАЕС свідчать про стабільну роботу енергоблока №1, що підтверджується статистичними даними. Так, річний план з виробництва електроенергії виконано на 105%. При плановому завданні в 6173,0 млн кВтг фактично вироблено 6483.2 млн кВтг, що становить 8,5% від загального виробництва електроенергії по НАЕК “Енергоатом”. В Енергоринок відпущено 6167,3 млн кВтг або на 6,5% більше запланованого. Витрати електроенергії на власні потреби склали 316 млн кВтг (4,87%) при плані - 384 млн кВтг (6,22%). Коефіцієнт використання встановленої потужності при плані 70,47% фактично склав 74,01%.
До того ж, протягом 2001 року відхилень техніко-економічних показників роботи енергоблока №1 від проектних не було. Радіаційний стан на проммайданчику ХАЕС та на прилеглій території не зазнавав змін і відповідав природному радіаційному фону.
Однак, недоотримання коштів за відпущену в Енергоринок електроенергію створює певні проблеми з добудовою так необхідного як місту Нетішин, так і енергосистемі країни енергоблока №2, не у повному обсязі виконано тематичний план освоєння капітальних вкладень та введення основних фондів. Виходячи з того, що коштів недостатньо для вирішення виробничих завдань, ХАЕС змушена була користуватися кредитними ресурсами.
Присутні керівники ХАЕС відповіли на поставлені журналістами запитання.
За матеріалами:
НАЕК Енергоатом
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас