АМКУ розуміє проблеми нафтотрейдерів, але продовжує штрафувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ розуміє проблеми нафтотрейдерів, але продовжує штрафувати

Фондовий ринок
114
Починаючи з травня цього року Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував 54 оператора ринку нафтопродуктів в Україні за порушення монопольного законодавства. 92 компаніям та підприємствам надано рекомендації, щодо припинення неправомірних дій. Розслідування щодо діяльності 88 АЗС ще тривають. Про це сьогодні на брифінгу заявив голова АМКУ Олексій Костусєв, повідомляє кореспондент «proUA».
Зважаючи на складні реалії, які склалися на світовому ринку нафти, АМКУ закликав найбільших учасників ринку до розуміння економічних можливостей і соціальних умов нашого суспільства. За словами Костусєва найбільші нафтові компанії, які діють на ринку нафтопродуктів в Україні, не можуть не розуміти, що зростання цін на нафтопродукти потягне за собою важкі соціальні наслідки. „Звичайно, у ситуації, що нині склалася, найлегше – це підвищувати ціни, а не вишукувати внутрішні резерви”, – сказав він. Такими резервами, на його думку може стати зниження собівартості світлих нафтопродуктів.
Костусєв відзначив, що АМКУ з розумінням ставиться до ситуації в якій опинилися нафтотрейдери але попри це продовжує контролювати стан конкуренції на ринку нафтопродуктів.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас