UMC та "Київстар GSM" можуть визнати монополістами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UMC та "Київстар GSM" можуть визнати монополістами

Фондовий ринок
108
Антимонопольний комітет України (АМКУ) має всі підстави визнати компанії UMC та „Київстар GSM” монополістами на ринку мобільного зв’язку в Україні. Про це сьогодні на брифінгу заявив голова АМКУ Олексій Костусєв, повідомляє кореспондент «proUA».
Він повідомив, що за результатами дослідження стану конкуренції на ринку послуг мобільного зв’язку, Антимонопольний комітет прийшов до висновку, що, фактично, цей ринок майже повністю займають дві компанії – UMC та „Київстар GSM”. За рівнем доходів їм належить 94,3% ринку (відповідно UMC – 52,9% і „Київстар GSM” – 41,3%). А за кількістю абонентів 98,6% ринку (відповідно UMC – 51,7% і „Київстар GSM” – 46,9%).
За словами Костусєва, цим мобільним операторам уже розіслані попередні висновки АМКУ. Зараз в комітеті очікують на реакцію цих компаній на розісланий документ і тільки після цього буде прийняте остаточне рішення.
У разі визнання цих компаній монополістами, за словами Костусєва, Антимонопольний комітет буде добиватися, щоб мобільний зв’язок став доступнішим, тарифи були зменшені, а надання послуг стало якіснішим. При цьому він зауважив, що ціни на послуги мобільного зв’язку в Україні знижуються дуже повільно і у порівнянні з Росією та США є досить високими. Для порівняння, в Україні хвилина розмов коштує 0,13-0,21 дол., у Росії – 0,05-0,07 дол., у США – 0,02 дол.
Костусєв також повідомив, що 23 вересня відбудеться відкрите громадське слухання проблем на ринку мобільного зв’язку.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас