У 2005 році ФДМУ гарантує надходження від приватизації у розмірі 4 млрд. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2005 році ФДМУ гарантує надходження від приватизації у розмірі 4 млрд.

Казна та Політика
121
Проект державного бюджету на 2005 рік унікальний. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, заявив на сьогоднішній прес-конференції глава Фонду держмайна України Михайло Чечетов.
«Це бюджет розвитку з яскраво вираженим соціальним забарвленням. Такого бюджету в Україні не було ще», - сказав Чечетов.
За його словами, в бюджеті на 2005 рік, у порівнянні з 2000 роком, у 5 разів зростуть витрати на медицину, в 2,5 рази – на науку, в 3 рази – на освіту, і в 2 рази зростуть відрахування до Пенсійного фонду.
Чечетов відзначив, що бюджет наступного року наповнюватиметься не стільки за рахунок надходжень від приватизації, скільки за рахунок «інших механізмів». Серед цих механізмів він назвав підвищення ефективності роботи підприємств, детінізації економіки та лібералізації оподаткування.
Надходження 2004 року від приватизації, які до кінця року мають скласти 8,4 млрд. гривень (і через відкладення продажу «Укртелекому» та Одеського припортового заводу) повинні дати могутній фінансовий поштовх в економічному розвитку України, відзначив глава ФДМУ.
У 2005 році ФДМУ планує перерахувати до держбюджету надходжень від приватизації на 4 млрд. гривень (раніше передбачалося 2 млрд.). Наступного року на продаж планується виставити 154 об’єкти, загальна вартість яких - 5 млрд. 518 млн. гривень.
За словами Чечетова, при коефіцієнті продажів 0,7 держава отримає необхідні 4 млрд. «Голубими фішками» майбутнього приватизаційного року Чечетов назвав «Укртелеком» і Одеський припортовий. Більше таких великих продажів наступного року не передбачається, відзначив глава ФДМУ.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас