АМКУ продовжує розслідування проти Western Union — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ продовжує розслідування проти Western Union

Фондовий ринок
137
Антимонопольний комітет України (АМКУ) продовжує розслідування проти американської компанії «Вестерн Юніон Файненшнл, Інк» (Western Union), оскільки зниження компанією тарифів на переказ коштів з Росії до України не торкнулося наших співвітчизників, які працюють в “далекому зарубіжжі”. Про це повідомили в прес-службі АМКУ.
Голова Комітету Олексій Костусев зробив з приводу цієї справи відповідну заяву. Він відзначив, що зниження тарифів на переказ коштів з Росії до України компанією “Вестерн Юніон АМКУ” розцінює як “перемогу Антимонопольного комітету, досягнуту завдяки співпраці з Національним банком України, нашими російськими і американськими колегами”, передає «УНІАН».
За словами Голови АМКУ, зараз в Росії працюють більше трьох мільйонів наших співвітчизників, багато українців мають родичів в цій країні і “елементарні підрахунки показують, що, в результаті зниження тарифів на переказ коштів з Росії, десятки мільйонів доларів, які наші люди щорічно переплачували “Вестерн Юніон”, тепер залишаться в українських сім’ях”.
Водночас Костусев відзначив, що Антимонопольний комітет продовжує розслідування проти компанії “Вестерн Юніон”, оскільки це зниження не торкнулося наших співвітчизників, що працюють в “далекому зарубіжжі”. За його словами, “Комітет підозрює “Вестерн Юніон” у зловживанні монопольним положенням, і якщо нам вдасться це довести, за порушення доведеться відповідати. Йдеться про штраф, який може скласти багато мільйонів доларів».
Раніше повідомлялося, що 1 червня 2004 року Антимонопольний комітет порушив справу проти американської компанії «Вестерн Юніон Файненшнл, Інк» за ознаками зловживання монопольним положенням. АМКУ ухвалив таке рішення, розглянувши заяву НБУ і Асоціації українських банків.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас