Українці тепер можуть вивозити за кордон вдвічі більше валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці тепер можуть вивозити за кордон вдвічі більше валюти

Валюта
259
Завдяки новій постанові Нацбанку українці тепер можуть вивозити за кордон вдвічі більше валютних цінностей.
Нові правила стосуються виключно готівки, на яку видано індивідуальну ліцензію або спецдозвіл НБУ. Відтепер фізичній особі дозволено ввозити або вивозити до 50 тисяч доларів, а юридичній - до 100 тисяч. Та навіть із дозволом заповнювати митну декларацію таки доведеться.
Водночас, стверджують митники, без змін залишилися правила на "червоному коридорі", а саме: суми, які не потребують документів від НБУ, але які потрібно задекларувати – до 10-ти тисяч при в’їзді і до 6-ти тисяч на виїзді з України.
Андрій Рибін, інспектор Управління технологій митного контролю Держмитслужби:
"Правила фактично не помінялися – як були для фізичних осіб, так і залишились, лише одне – збільшено суми, які дозволено переміщувати".
Однак фінансисти переконані – нові правила ще не означають, що такі суми валюти можна буде ввозити в інші країни. Адже для митних установ іноземних держав дозвіл українського банку - не документ.
Микола Мельничук, заступник директора Департаменту валютного регулювання НБУ:
"Більшість країн не пропускає або вважає нелегітимним ввезення готівки в сумі більше 10 тисяч доларів".
Тож надлишок готівки доведеться або залишати на тимчасове зберігання на митниці іншої країни, або класти на рахунок уже закордонного банку. Суттєво спростило життя нововведення НБУ лише уповноваженим банків. Від них, принаймні українські митники, тепер не вимагатимуть жодних спецдозволів.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас