"Аваль" запровадив новий розрахунковий продукт для приватних клієнтів з використанням документарних акредитивів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Аваль" запровадив новий розрахунковий продукт для приватних клієнтів з використанням документарних акредитивів

Кредит&Депозит
577
Банк «Аваль» запровадив новий розрахунковий продукт для приватних клієнтів з використанням документарних акредитивів, повідомляє прес-служба банку з посиланням на заступника начальника відділу торгового фінансування АППБ «Аваль» Валерія БРАЖКА.
За словами В.БРАЖКА, новий продукт є розрахунковою схемою з використанням приватними особами документарних акредитивів при здійсненні угод. Це дозволяє мінімізувати ризики приватних покупців і продавців при розрахунках за придбані товари (нерухомість, дорогі автомобілі і тощо).
Банк у цьому випадку виступає гарантом проведення угоди і для покупця, і для продавця.
Розроблена схема передбачає, що учасники угоди — покупець і продавець — укладають між собою попередній договір купівлі-продажу (нерухомості або автомобіля), зазначивши при цьому усі свої зобов'язання й умови здійснення угоди. Зокрема, у попередньому договорі вказується, що розрахунки за угодою будуть проводитися за допомогою акредитива за умови надання документа, що підтверджує здійснення і відповідне оформлення угоди між покупцем та продавцем.
Після цього покупець і продавець відкривають у банку поточні рахунки в національній валюті. Покупець подає заяву на відкриття акредитиву й оплачує комісійні за його відкриття і виконання. Банк, у свою чергу, надає продавцеві акредитив, відкритий на його користь, що є гарантією перерахування коштів після виконання продавцем всіх умов акредитиву (у даному випадку — оформлення і підписання договору купівлі-продажу нерухомості або автомобіля з покупцем).
Зарахування коштів по акредитиву проводиться банком у безготівковій формі на поточний рахунок продавця. Причому, за бажанням клієнта, грошові кошти від продажу можуть бути зараховані на поточний, депозитний рахунок або картковий рахунок.
Оскільки акредитив є безвідкличним, можливість того, що покупець в останній момент відмовиться від проведення угоди і не заплатить, повністю виключена. Крім того, при акредитивній формі розрахунків продавцеві немає необхідності витрачати час на перевірку дійсності купюр і їхнє перерахування.
«Розробляючи і впроваджуючи цей продукт, ми побачили попит на нього з боку клієнтів. Продукт максимально стандартизований, і це дозволяє нам уже найближчим часом розповсюдити його по мережі регіональних підрозділів банку по всій Україні», — повідомив В.БРАЖКО.
Він також відзначив, що в майбутньому банк «Аваль» планує інтегрувати документарний акредитив із низкою споживчих програм, у тому числі з кредитними схемами банку для фізичних осіб, які використовуються, наприклад, при споживчому кредитуванні на купівлю нерухомості й автомобілів.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас