ФДМУ пішов не "мирову" з інвесторами Миколаївського ЧСЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ пішов не "мирову" з інвесторами Миколаївського ЧСЗ

Фондовий ринок
183
Фундація державного майна України (ФДМУ) підтверджує право власності ВАТ «Миколаївська малотоннажна верф» на Державну акціонерну холдингову компанію «Чорноморський суднобудівний завод» (ЧСЗ, Миколаїв). Про це повідомив журналістів голова ФДМУ Михайло Чечетов.
«Зваживши всі «за і проти» ми погодилися з рішенням апеляційного суду, що підтверджувало права власності малотоннажної верфі на Чорноморський суднобудівельний завод і вирішили залишити підприємство в руках цього інвестора», - заявив Чечетов.
За його словами, таким чином, ФДМУ врахував позицію трудового колективу, профспілки підприємства, місцевих властей. За його словами, сьогодні інвестор Чорноморського суднобудівного заводу почав активну інвестиційну політику на підприємстві, проводить погашення боргів по заробітній платні, передає «УНІАН».
Чечетов також відзначив, що рішення апеляційного суду було винесено за апеляцією інвестора ЧСЗ, якою він оскаржив попереднє присудження про розірвання з ним договору купівлі-продажу держпакету ЧСЗ за позовом ФДМУ.
Раніше ForUm повідомляв, що 11 серпня Чечетов заявив про те, що ФДМУ розриває договір купівлі-продажу ГАХК «Чорноморський суднобудівний завод» з інвестором ВАТ «Миколаївська малотоннажна верф». За його словами, договір розірвуть у зв’язку з невиконанням інвестором узятих на себе зобов’язань.
Нагадуємо, що у вересні 2003 року Фундація держмайна визнала ВАТ «Миколаївська малотоннажна верф» переможцем конкурсу з продажу 90,25% акцій Чорноморського суднобудівного заводу. Компанія запропонувала за пакет акцій 119,305 млн. грн. при стартовій ціні 119,3 млн. грн. 9,64% акцій заводу належать ФДМУ, решта акцій належить фізичним особам.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас