"Лукойл-Київ" оштрафували на 50 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Лукойл-Київ" оштрафували на 50 тисяч гривень

Фондовий ринок
119
Компанію «Лукойл-Київ» оштрафовано за порушення конкурентного законодавства на 50 тис. грн. Таке рішення прийняв Антимонопольний комітет України, завершивши розгляд відповідної справи, повідомили ForUm‘у в прес-службі АМК.
Порушення полягало в тому, що наприкінці 2002 - початку 2003 років «Лукойл-Київ» було придбано у ТОВ «Шелтон» 11 АЗС без отримання попереднього дозволу Комітету. Придбані АЗС діють у Черкасах (2), Сумах (2), Житомирі (1), на території Київської області (5) та в самій столиці (1).
Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв, коментуючи обставини справи, зазначив: «Такі дії без погодження з Комітетом є порушенням конкурентного законодавства і караються штрафом. Визначаючи його розмір, ми врахували, що компанія визнала порушення і співпрацювала з Комітетом. Проведене дослідження також показало, що дії «Лукойл-Київ» не призвели до монополізації чи обмеження конкуренції на ринках нафтопродуктів. Тому, разом із рішенням про накладення штрафу, Комітет надав компанії і необхідний дозвіл на придбання цих АЗС».
За матеріалами:
Info.ukrdealing.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас