МВФ: доходи від приватизації не можна витрачати на соціальні виплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: доходи від приватизації не можна витрачати на соціальні виплати

Фондовий ринок
126
Доходи від приватизації Україна не повинна витрачати зараз на соціальні виплати, їх потрібно залишити на потім або направити на погашення держборгу країни. Таку думку висловив старший постійний представник МВФ в Україні Лоренцо Фільюолі в інтерв’ю «Економічним вістям».
Лоренцо Фільюолі завважив, що цього року надходження від приватизації в Україні багаторазово перевищили заплановані, у зв’язку з цим МВФ пропонує ці надпланові надходження не витрачати сьогодні. Фільюолі рекомендує використати їх у майбутньому, «коли економіка матиме потребу в додаткових бюджетних стимулах, або на погашення держборгу з метою зниження його обслуговування зараз і розширення можливості залучення позик у майбутньому», – відзначив він.
Лоренцо Фільюолі висловив сумнів у тому, що ці кошти доцільно направляти на додаткові соціальні виплати. Він, зокрема, відзначив, що «зарплати, стипендії і пенсії, що збільшуються цього року, необхідно буде підтримувати як мінімум на тому ж рівні й надалі».
Оскільки доходи від приватизації не постійні і незабаром можуть сильно зменшитися, уряду доведеться визнати існування бюджетного дефіциту, який в умовах економічного спаду може бути величезним, – зауважив Фільюолі.
Тому, вважає представник МВФ, уряду потрібно буде збалансувати доходну і видаткову частини бюджету. «А це, в умовах, коли справи в економіці йдуть не надто благополучно, дуже болючий процес», – зауважив він.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас