ЛСОУ взяла участь у першому Євро-Азіатському перестраховому конгресі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛСОУ взяла участь у першому Євро-Азіатському перестраховому конгресі

206
У Першому Євро-Азіатському перестраховому конгресі, який відбувся 25-26 червня у Москві, взяли участь представники страхових ринків із України, Росії, Казахстану, Бєларусі, Чехії, Польщі, Німеччини, Великобританії. Мета конгресу – стратегічне зближення ринків перестрахування країн ЄврАзЄС, розвиток та укріплення взаємовигідного партнерства, розширення професійних та особистих контактів між учасниками ринку.
Перший день роботи Конгресу був присвячений розгляду питання регулювання українського ринку страхування та проблемам національного перестрахування. На цю тему свою точку зору мали можливість висловити Президент Ліги страхових організацій України Олександр Філонюк, Голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Віктор Суслов, керівники крупних вітчизняних страхових компаній „Остра-Київ” (Ігор Гордієнко), „Скайд-Вест” (Андрій Перетяжко), „UTICO” (Галина Пішакова), „ДАСК” (Станіслав Сироватко), перестрахувальна компанія „Гарант Рe” (Олег Жадан), Генеральний директор Українського науково-дослідного інституту „Права і економічних досліджень” Олег Паращак. Найважливішим під час обговорення доповідей стало питання усунення перешкод і бар’єрів у розвитку перестрахування в Україні, його економічного та правового стимулювання, створення добросовісної конкуренції на цьому ринку та особливості взаємодії українських страхових компаній із брокерами на міжнародному ринку.
Учасники конгресу мали змогу познайомитися з особливостями західного андеррайтингу до ризиків із країн пострадянського простору та з досвідом найбільш успішних світових лідерів перестрахування.
У рамках роботи Конгресу відбулася зустріч Президента ЛСОУ О.Філонюка із керівником Федеральної служби страхового нагляду в Росії І.Ломакіним-Румянцевим, а також із керівниками провідних страхових компаній Росії, Чехії, Бєларусі, Чехії, представниками російських ЗМІ.
Головним результатом роботи Конгресу стала ідея створення Євро-Азіатської Асоціації перестраховиків для координації спільної діяльності, формування єдиного ринку перестрахування у пострадянському просторі з уніфікованою нормативною і тарифною політикою.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас