Ідея Банк посів 2 позицію серед найбільш ефективних банків у 2021 за дослідженням центру Case Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея Банк посів 2 позицію серед найбільш ефективних банків у 2021 за дослідженням центру Case Україна

Особисті фінанси
103
Центр Case Україна оприлюднив ренкінг найбільш ефективних банків за підсумками 2021.
Ренкінг складений за показником Cost-to-Income ratio (CIR), відношення операційних витрат до операційних доходів банку.
Цей показник у Ідея Банку становить 32%.
CIR всієї банківської системи у 2021 році становив 54.8%. Як зазначається у повідомленні Центру Case Україна, це кращий показник порівняно з 2020 роком та є суттєво вищим показника найбільших та найзначущих банків Євросоюзу – 63.6% у 3 кварталі 2021 року.
Центр опублікував аналітичну записку щодо показників ефективності кожного із 71 банків України у 2021 році та додаткову інформацію про банки.
Операційна ефективність банків вимірюється показником Cost-to-Income ratio (CIR). Він демонструє, скільки коштів має витратити банк, аби заробити одну гривню. CIR 50% означає, що, аби отримати гривню доходів, банк витратив 50 копійок на зарплати персоналу, винагороду керівників, обладнання, маркетинг рекламу тощо. Менше значення показника свідчить про більш високу операційну ефективність. «Безпечним» з точки зору операційної самостійності банка показником у світовій практиці вважається CIR<70%.
Case Україна – незалежна неприбуткова громадська організація, яка проводить економічні дослідження, аналіз та прогнозування макроекономічної політики. Один із напрямків досліджень центру – аналіз українських банків та банківської системи України щодо тенденцій розвитку, фінансових показників та результатів, регуляцій НБУ та їхнього впливу на розвиток банківської системи, зростання кредитування та інших питань.
Ідея Банк Україна працює на ринку з 1989 року. За 32 роки практики банк сформував ділову репутацію надійного фінансового партнера, який пропонує споживачам продукти і сервіси європейської якості.
Ідея Банк входить в європейську фінансову групу Getin Holding S.A. (Польща).
Getin Holding S.A. (Польща) належить 100% акцій банку.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас