Чи можна оформити субсидію, якщо є борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи можна оформити субсидію, якщо є борги

Особисті фінанси
1050
В Україні громадянам, які не можуть платити за житлово-комунальні послуги, надається субсидія. Як дізнався Finance.ua, оформити її можна не лише перед початком опалювального сезону, а й у будь-який час.
«Громадянам, які не можуть самотужки платити за житлово-комунальні послуги, надається допомога через програму житлових субсидій. Оформити її можна не тільки перед початком опалювального періоду, а в будь-який час, коли домогосподарству складно оплачувати комунальні послуги. Наявність заборгованості з оплати послуг не є перепоною для отримання субсидії», — сказано в повідомленні Міністерства соціальної політики.
Якщо є заборгованість. Громадянам, які мають заборгованість, житлова субсидія призначається після укладення з надавачем послуги договору реструктуризації заборгованості. При цьому умови такого договору передбачають виплату боргу частинами з урахуванням соціального статусу та доходу боржника.
«Для недопущення зростання заборгованості доцільно також звернутися за державною підтримкою і оформити житлову субсидію», — зазначили в Мінсоцполітики.
Призначення субсидії. З питання призначення житлової субсидії можна звернутися або до виконавчого органу територіальної громади, або до центру надання адміністративних послуг, або поштою чи через Єдиний державний веб-портал електронних послуг до органу соціального захисту населення. І чим раніше надійде таке звернення, тим швидше буде призначена допомога, і домогосподарство сплачуватиме за послуги зі своїх доходів лише посильну для нього частину платежу, а інше компенсуватиметься з державного бюджету.

Довідка Finance.ua:

  • на сьогодні середній розмір субсидії становить близько 1700 гривень на місяць, але залежно від складу домогосподарства і умов проживання може становити й кілька тисяч гривень на місяць;
  • житлова субсидія є безповоротною адресною державною соціальною допомогою домогосподарствам. Отримання житлових субсидій не пов’язане і не тягне за собою зміни форми власності житла;
  • українці можуть подати заявку на оформлення житлової субсидії через портал «Дія». Там необхідно заповнити анкету із 21 питання.

Фінансова допомога від держави: хто й на що може розраховувати 🧐

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас