У МВФ уточнили терміни візиту оціночної місії до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ уточнили терміни візиту оціночної місії до України

Казна та Політика
506
Міжнародний валютний фонд планує проведення другого перегляду програми кредитування України в першому кварталі 2022 року.
Про це повідомив на брифінгу в Вашингтоні представник МВФ Джеррі Райс.
«Виконавча рада затвердила в листопаді графік для двох траншів, що залишилися за програмою МВФ для України», – нагадав він.
Райс зазначив, що за цим розкладом початок роботи оціночної місії МВФ для другого перегляду в Україні очікується в I кварталі поточного року за умови досягнення достатнього прогресу на виконання цілей програми.
Він також пообіцяв, що як тільки рішення про початок роботи місії МВФ в Україні буде схвалене, представництво Фонду в Києві офіційно повідомить про це.
Райс також запевнив, що МВФ уважно стежить за розвитком ситуації в Україні та «має сподівання, що напруження послабиться».
Українська влада сподівається, що наступна місія МВФ розпочне роботу в Україні найближчим часом.
Fitch очікує прискореного виконання програми МВФ у II кварталі 2022 року та повного отримання Україною решти $2,3 млрд за програмою кредитування stand-by.
У грудні Україна витратила $2,45 млрд з отриманих торік від МВФ $2,7 млрд у рамках розподілу SDR і до кінця року – решту $250 млн.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас