У Нацбанку порахували, на скільки гривня впала з початку року, та пояснили чому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку порахували, на скільки гривня впала з початку року, та пояснили чому

Валюта
567
Гривня тільки з початку року (за січень) подешевшала на 4,3%. Це, крім іншого, спровокувало зниження продажів держоблігацій України (ОВДП).
Про це повідомив НБУ у своєму черговому макроекономічному та монетарному огляді НБУ.
У Нацбанку пояснили, що погіршення інформаційного середовища навколо України, продаж інвесторами держоблігацій (через негативне інформаційне поле) і значні бюджетні витрати в кінці 2021 сформували девальваційний тиск на гривню.
Водночас, як відзначають в НБУ, наприкінці січня на тлі поліпшення інформаційного середовища з’явилися перші ознаки стабілізації ситуації на ринках. Це вилилося в зниження премії за ризик і в зміцнення обмінного курсу гривні.
Для згладжування надмірних курсових коливань НБУ протягом січня проводив переважно валютні інтервенції з продажу іноземної валюти.

Довідка Finance.ua:

  • українські банки прогнозують зростання ВВП країни на 3,5% за підсумками 2022 року, а максимальний курс долара на рівні 29,3 грн/дол;
  • Українська гривня опустилася на шосте місце з кінця в списку найбільш недооцінених валют світу в оновленому індексі Біг-Маку. Пів року тому гривня перебувала на восьмому місці.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас