Інвестор-мільярдер Джеремі Ґрентем прогнозує обвал всієї світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестор-мільярдер Джеремі Ґрентем прогнозує обвал всієї світової економіки

Фондовий ринок
6090
Легендарний інвестор-мільярдер, 83-річний Джеремі Ґрентем, який передбачив, що на ринку невдовзі зʼявиться «супербульбашка», цього разу знову зробив жахливе попередження – про обвал усієї світової економіки, пише Investing з посиланням на Bloomberg.
За словами інвестора, «світу потрібно готуватися до майбутньої інфляції, уповільнення зростання економіки та нестачі робочої сили».
«Є певна кількість дешевої нафти, нікелю та міді, але ми вже виходимо за деякі з цих кордонів, – сказав Ґрентем, співзасновник компанії GMO, яка управляє активами. – Зміна клімату спричиняє сильні повені, посухи та підвищення температури, і все це негативно позначається на сільському господарстві. Тому ми житимемо у світі дефіциту та стрибків цін».
До того ж, якщо врахувати отруєні екосистеми та зміну клімату, стане зрозумілою причина, через яку дика природа зникає, біорізноманіття перебуває під загрозою, а репродуктивна здатність людини сповільнюється.
За його словами, крах світової економіки неминучий, тому що поряд із повсюдною нестачею сировини покоління так званих «бебі-бумерів» (народжених у період 1946-1964 рр.) сьогодні все частіше виходить на пенсію, народжуваність знижується, а геополітична напруженість загострюється, і всі ці тенденції формуються не за рік, і не за два, а десятиліттями, і зупинити їх майже неможливо.
Минулого тижня Ґрентем заявив про існування четвертої «супербульбашки» в історії США. Повторивши, що крах неминучий, він порадив взагалі вийти з позицій щодо акцій американських компаній. Він сказав, що S&P 500 впаде майже на 50%, і жодні інтервенції Федеральної резервної системи не зможуть запобігти такому спаду.
Його прогноз був зроблений за кілька днів до волатильності, що почалася незабаром на ринку.
Ґрентем стверджує, що надмірності та зайві витрати є симптомами схильності людства жити «на широку ногу»: попит на «легкі» гроші в США, який підняв ціни на активи і ще більше посилив нерівність, тепер позначається на всій економіці.
«Природа починає нас підводити. І якщо ми не виправимо ситуацію, то терпітимемо невдачі», – сказав він.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас