Яку зарплату отримують вчителі та директори шкіл у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яку зарплату отримують вчителі та директори шкіл у Києві

Особисті фінанси
1563
У Києві вчителі отримують більші зарплати через надбавки, доплати та премії з міського бюджету. Директорка департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян розповіла, скільки заробляють педагоги у столиці.
Але, за її словами, життя в Києві значно дорожче. До того ж, столиця – це місто великих можливостей, і у вчителів завжди є спокуса знайти роботу з кращою зарплатою.
Фіданян наголосила, що з 1 січня 2022 року:
  • вчитель вищої категорії в столиці отримуватиме на руки разом з усіма доплатами 14 тисяч гривень,
  • а вчитель без категорії – 7 751 гривень. Але це за умови, якщо він працює на ставку (18 годин на тиждень).
Вона додала, що більшість вчителів у Києві працюють на півтори ставки, відповідно у них сума буде більшою.
Скільки отримує директор школи? Чиновниця каже, що здійснювати освітню реформу неможливо без підвищення зарплат директорам та їхнім заступникам. Адже не можуть вчителі змінити систему в школі, якщо адміністрація цього не підтримує.
Ситуація така: молодий директор, маючи лише адміністративні години (якщо він не викладає), з 1 січня з усіма надбавками та доплатами отримуватиме 12 367 гривень “чистими”, – сказала Фіданян.
Тобто учитель може отримати більше, хоча директор, на відміну від нього, має чіткий 8-годинний робочий день. Зарплата педагога залежить від стажу, категорії тощо, а керівника школи – лише від кількості учнів у закладі.
Освітянка додає, що у Києві давно встановили надбавки до зарплати адміністрації школи. Тож, окрім надбавок за вислугу років та престижність педагогічної праці, з міського бюджету директору виплачують:
  • надбавку за складність і напруженість у роботі — 50% до окладу,
  • одноразову грошову винагороду (100% до окладу), премію.
Зрештою директор, який має великий стаж і 9 годин педагогічного навантаження щотижня, отримує досить пристойну зарплату.
На думку Фіданян, найгірша ситуація у Києві з помічниками вихователя дитячих садків (нянями), у яких зарплата — мізерні 5 тисяч гривень. Адже стільки ж отримує прибиральниця, яка не має справи з дітьми.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас