США готуються забезпечити Європу газом при загостренні конфлікту з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США готуються забезпечити Європу газом при загостренні конфлікту з Росією

Енергетика
1287
Адміністрація президента США Джозефа Байдена шукає способи забезпечити енергопостачання країн Європи у разі, якщо Кремль скоротить експорт нафти і газу у відповідь на підтримку України. Про це повідомляє CNBC.
«Ми ведемо переговори з великими виробниками природного газу по всьому світу, щоб зрозуміти їхні можливості і готовність тимчасово збільшити поставки і виділити ці обсяги європейським покупцям», — на умовах анонімності заявив журналістам у вівторок високопоставлений представник адміністрації президента США.
«Ми працюємо над виявленням додаткових обсягів неросійського природного газу з різних регіонів світу від Північної Африки і Близького Сходу до Азії і США», — додав він і зазначив, що запаси енергоносіїв в Європі значно знизилися через скорочення російських поставок в останні кілька місяців.
За словами чиновника, адміністрація Байдена також координує дії з великими покупцями і постачальниками скрапленого природного газу, щоб у разі необхідності забезпечити його перенаправлення в Європу.
«Якщо Росія вирішить використовувати свої поставки природного газу або сирої нафти як зброю, це не обійдеться без наслідків для російської економіки», — пояснив журналістам інший високопоставлений чиновник адміністрації.
У січні 2022 року представники Держдепартаменту США вже звернулися в енергетичні компанії із запитом, чи зможуть вони забезпечити додаткові поставки газу в разі вторгнення Росії в Україну. Переговори провів радник президента США з глобальної енергобезпеки Амос Хохстайн. При цьому Держдепартамент не просив компанії нарощувати виробництво.
Водночас законопроєкт про введення санкцій проти російського газопроводу «Північний потік-2», автором якого є сенатор-республіканець Тед Круз, 13 січня не набрав достатньої кількості голосів у Сенаті США.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас