Що буде з кредитами й депозитами на початку 2022 року: прогноз банкірів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з кредитами й депозитами на початку 2022 року: прогноз банкірів

Кредит&Депозит
1576
Попит на кредити домогосподарствам в Україні зростає шість кварталів поспіль. Підвищенню попиту на іпотеку сприяли нижчі відсоткові ставки, а попит на споживчі кредити підігрівають поліпшення споживчих настроїв та більші витрати домогосподарств на товари тривалого вжитку.
Про це свідчать дані «Опитування про умови кредитування» Національного банку України за I квартал 2022 року.
Опитування зафіксувало оптимістичні настрої банків стосовно ключових показників кредитування у 2022 році: 79% респондентів очікують зростання обсягу корпоративного портфеля, а 92% – обсягу позик домогосподарствам.
Банки прогнозують, що якість кредитного портфеля поліпшиться, зокрема у великих банків підвищиться якість кредитів домогосподарствам.
«Поточне опитування зафіксувало рекордне підвищення попиту на корпоративні кредити за всю історію спостережень», — йдеться в повідомленні.
Фінустанови планують нарощувати обсяги фондування: 63% респондентів очікують збільшення обсягів коштів домогосподарств та 71% – підприємств. Проте окремі великі банки прогнозують зменшення обсягів зобов’язань корпорацій.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас