Нацбанк планує підвищити облікову ставку до 11% — Рожкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк планує підвищити облікову ставку до 11% — Рожкова

Кредит&Депозит
1287
У березні 2022 року Національний банк України планує підвищити облікову ставку на 100 базисних пунктів — з 10% до 11% річних.
Про це повідомила перша заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час форуму The Banking 50 в Києві.
«Більшість членів монетарного комітету і членів правління проголосували за те, що піднімаємо на 1 п.п., а потім, можливо, в березні ще на 1 п.п. Я кажу „можливо“ тому, що об’єктивно ситуація змінюється і дійсно можуть бути різні зовнішні і внутрішні чинники», — сказала вона.
При цьому Рожкова не відкидає, що підвищення облікової ставки не відбудеться знову-таки через вплив певних факторів, але станом на сьогодні «така необхідність існує».
Нагадаємо, 20 січня Правління Національного банку підвищило облікову ставку з 9% до 10% річних. За словами голови НБУ Кирила Шевченка, це було необхідно «для поліпшення інфляційних очікувань і забезпечення стійкого зниження інфляції до 5%».
Водночас прогнозний показник інфляції на 2022 рік було збільшено з 5% до 7,7%. Це пов’язано з високими цінами на енергоносії, показником інфляції в інших країнах і зростанням споживчого попиту населення.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас