Минулого року кредитний портфель Укргазбанку зріс на 7 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Минулого року кредитний портфель Укргазбанку зріс на 7 млрд грн

Особисті фінанси
82
За попередніми даними кредитний портфель Укргазбанку за минулий рік зріс на 7 млрд грн, що в тому числі сприяло покращенню показника чистої процентної маржі до рівня 4,6% (2,5% – за результатами 2020 року). При цьому показник адекватності регулятивного капіталу становить 18,8%.
Такий приріст зумовлений здебільшого за рахунок активного кредитування українського бізнесу. Значної уваги Банк також приділяв і підтримці населення – за рік кількість виданих кредитів зросла на 22%. Загалом за 2021 рік Банк видав 5531 кредит на придбання нових квартир та автомобілів з котрих:
- 4054 автокредити – це нові автівки (в тому числі й електромобілі);
- 1477 кредити на житло.
У 2021 році Укргазбанк також зосередився і на проєктах сталого розвитку – з підвищення енергоефективності (в т. ч. у транспортній галузі), відновлюваної енергетики, екологічного будівництва, системи акумулювання та зберігання енергії, утилізації відходів, підвищення ефективності використання водних ресурсів. «За перший рік роботи у дещо новому для нас напрямі вже маємо непогані результати. У 2021 році видали понад 300 екокредитів на 2 млрд грн, що забезпечило зменшення викидів СО2 на 140 тисяч тонн. Серед них близько 500 млн – проєкти сталого розвитку. Звісно, через пандемію, продовжуємо підтримувати проєкти у сфері медицини», – зазначив Андрій Кравець, голова правління Укргазбанку.
Нагадаємо, нещодавно Міжнародна фінансова організація (IFC) відзначила своїх провідних партнерів з торговельного фінансування в рамках 10-ї щорічної премії. Державний Укргазбанк отримав звання «Найактивніший банк-емітент у Східній Європі». У рамках глобальної програми фінансування торгівлі IFC у 2021 році Укргазбанк здійснив операцій на суму понад 90 млн доларів.
За матеріалами:
Укргазбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас