Альянс Банк підтвердив кредитний рейтинг на рівні uaААА та високу надійність депозитних вкладів на рівні R5 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альянс Банк підтвердив кредитний рейтинг на рівні uaААА та високу надійність депозитних вкладів на рівні R5

Особисті фінанси
65
Альянс Банк підтвердив кредитний рейтинг на рівні uaААА та високу надійність депозитних вкладів на рівні R5
Перша оцінка від національних рейтингових агентств у 2022-му році – привід підтвердити позиції банку на ринку. Вже другий рік поспіль Альянс Банк тримає стабільно високі позиції, що зазначає у своїх звітах рейтингове агентство «Рюрік».
12 січня 2022 р. національне рейтингове агентство «Рюрік» підтвердило Альянс Банку довгостроковий кредитний рейтинг позичальника на рівні uaААА інвестиційної категорії з прогнозом «стабільний» . Кредитний рейтинг цього рівня Альянс Банк незмінно підтверджує ще з 9 липня 2019.
Оцінка проводиться порівнянням показників банку з середніми показниками банків України та банків-аналогів з бази даних НРА «Рюрік». Національна рейтингова шкала дозволяє виміряти розподіл кредитного ризику в економіці України та призначена для використання на внутрішньому фінансовому ринку.
Під час оцінки агентство відмітило сильні сторони банку:
  • Високий рівень підтримки з боку власника. У І кварталі 2021 року статутний капітал банку було збільшено до 457 млн грн.
  • Диверсифікація кредитного портфелю банку за найбільшими позичальниками, що знижує його чутливість до кредитного ризику.
  • Якість клієнтського кредитного портфелю.
  • Низька чутливість до ризику ліквідності.
  • Співпраця з міжнародними фінансовими організаціями. У 2020 році Банку відкрито довгострокову кредитну лінію Європейським інвестиційним Банком (EIB) обсягом 20 млн. євро; у 2021 році залучено фінансування обсягом 11 млн. дол. США та відкрито лінію торгівельного фінансування обсягом 10 млн. дол. США від Міжнародної фінансової корпорації (IFC).
  • Продумана стратегії розвитку, яка передбачає фокус на сегментах МСБ та мікро.
  • Високий рівень фінансової прозорості та інформаційної відкритості банку.
Також НРА «Рюрік» визначило рейтинг надійності депозитних вкладів Альянс Банку на рівні r5 . Варто зазначити, що оцінка депозитів Альянс Банку тримається на високому рівні з 11.01.2021 р.
До найбільш суттєвих позитивних факторів, що вливають на високу оцінку Альянс Банку, віднесли:
  • достатні значення показників ліквідності,
  • прийнятна якість клієнтського кредитного портфелю банку та диверсифікація за найбільшими кредиторами.
За матеріалами:
Альянс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас