СБУ викрила схему, за якою з українського банку вивели мільйони гривень і довели його до неплатоспроможності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила схему, за якою з українського банку вивели мільйони гривень і довели його до неплатоспроможності

Кримінал
1297
За матеріалами СБУ повідомлено про підозру одному із чиновників українського банку, дії якого довели фінансову установу до банкрутства.
За версією слідства, зловмисник незаконно виводив кошти з банку, чим завдав державному Фонду гарантування вкладів 25 млн грн збитків.
Задокументовано, що службові особи банку систематично укладали «збиткові» для себе угоди з іншими банками, зокрема й з придбання/продажу іноземної валюти.
Як наслідок, ці та інші операції банку призвели до його неплатоспроможності у 2017 році. Наразі ця фінансова установа перебуває у процедурі ліквідації.
При цьому державний Фонд гарантування вкладів, який компенсує кошти вкладникам з числа фізичних осіб, зазнав від цієї протиправної діяльності мільйонних збитків, 25 млн грн з яких уже підтверджено експертизою.
Наразі одному з фігурантів протиправної оборудки повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Вирішується питання щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу, а також триває комплекс слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на доведення безпосередньої причетності до злочинної діяльності інших фігурантів розслідування.
Викриття та блокування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ та Національної поліції за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури м. Києва.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас