Процедуру оцінки землі та нерухомості змінять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Процедуру оцінки землі та нерухомості змінять

Нерухомість
3205
Фонд держмайна очікує прийняття Верховною Радою змін до законодавства, які дозволять ліквідувати фракційну оцінку (окрему оцінку земельної ділянки та нерухомості на ній) і впровадити світові стандарти ведення оціночної діяльності.
Про це повідомляє прес-служба Фонду державного майна з посиланням на главу відомства Дмитра Сенниченка.
«Наступний етап нашої роботи – ліквідація фракційної оцінки та перехід до світових стандартів оціночної діяльності. Ці зміни дозволять впровадити в Україні правила, зрозумілі для бізнесу з будь-якої країни. Відповідний законопроект вже подано до Верховної Ради»,-цитує прес-служба Сенниченка.
Зазначається, що законопроект було розроблено спільно з представниками Світового банку, зараз очікується його розгляд у Верховній Раді.
Першим кроком стала ліквідація майданчиків-посередників, які брали кошти за внесення даних про оцінку до реєстру. Тепер це відбувається повністю безкоштовно, завдяки чому громадяни заощадили понад 2 млрд грн.
Запущений в 2021 році сервіс автоматичної оцінки вартості нерухомості став другим етапом реформи. Тепер не обов’язково звертатися до оцінювачів для визначення вартості майна. Щоб отримати оцінку, достатньо зайти на сайт і внести необхідну інформацію.
«Починаючи з червня 2021 року, сервісом автоматичної оцінки нерухомості скористалися 800 тис. разів, що дозволило заощадити громадянам 80 млн грн, тоді як загальний економічний ефект від реформи становить майже 2,1 млрд грн», – заявив він.
Від приватизації до державного бюджету України в 2021 році надійшло 5,1 млрд грн, що є рекордним показником за десятиліття. Від оренди держмайна до бюджету минулого року надійшло 1,62 млрд грн.

Земля в Україні: як її продавати і що для цього потрібно

За матеріалами:
address.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас