У НБУ повідомили про підвищення тарифів на комунальні послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ повідомили про підвищення тарифів на комунальні послуги

Казна та Політика
4616
Україні може загрожувати перегляд тарифів на житлово-комунальні послуги. Скоригувати їх, ймовірно, необхідно буде через збільшення світових цін на енергоносії.
Про це йдеться в повідомленні Національного банку.
Національний банк погіршив прогноз інфляції на 2022 рік з 5% до 7,7%, зважаючи на реалізацію низки проінфляційних чинників.
Світові ціни на енергоносії залишатимуться вищими довший час, ніж очікувалося раніше. Це не лише тиснутиме на виробничі витрати бізнесу, але й потребуватиме поступової корекції тарифів на житлово-комунальні послуги, сказано в повідомленні.
Зберігатиметься й значний ціновий тиск з боку країн – торговельних партнерів України, у яких інфляція лише наближається до пікових значень.

Довідка Finance.ua:

  • за даними Держстату тарифи на утримання і ремонт житла за рік зросли на 5,6%, на водопостачання за рік зросли на 11,5%, на каналізацію – за рік зросли на 18,7%, на утримання житла та прибудинкових територій за рік зросли на 2,4%; ціни на електроенергію – на 36,6%; на природний газ – на 89,9%.
  • Раніше повідомлялось, що у платіжках за газ з’явився новий тариф: згідно з чинним законодавством, постачальники можуть додати деяким українцям ще один показник. Крім основного платежу за газ споживачам доведеться ще й оплачувати абонентську плату за опалення.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас