Закон про санкції можуть змінити: фігурантів зобов'яжуть сплачувати податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про санкції можуть змінити: фігурантів зобов'яжуть сплачувати податки

Казна та Політика
597
Верховній Раді України пропонують внести зміни до Закону про санкції, щоб зобов’язати фігурантів таких списків платити податки. На сьогодні він блокує всі фінансові та економічні зобов’язання підсанкційних осіб.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на текст законопроекту № 6529 на сайті Ради.
Зазначимо, санкції включають блокування активів на території України. Але тепер в закон хочуть додати виняток, щоб санкції не стосувалися операцій зі сплати податків, зборів, єдиного внеску, інших грошових зобов’язань, погашення (стягнення) податкового боргу тощо. Також цей виняток додадуть до пункту про зупинку виконання економічних і фінансових зобов’язань.
Як йдеться в пояснювальній записці, українське законодавство не передбачає особливостей сплати податків і зборів підсанкційними особами. Тому зміни пропонуються, щоб уникнути втрат бюджету, а також забезпечити виконання платниками податків своїх обов’язків.
Нагадаємо, влітку минулого року Рада національної безпеки і оборони України ввела санкції проти сотні українців, які фігурували в списках США.
Крім того, санкції введено проти сотень «злодіїв у законі» і кримінальних авторитетів, нардепів Андрія Деркача, Віктора Медведчука, Тараса Козака, власників інтернет-ЗМІ Ігоря Гужви, Анатолія Шарія та інших осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас