У КМДА назвали економічно обґрунтований тариф для проїзду в метро Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА назвали економічно обґрунтований тариф для проїзду в метро Києва

Особисті фінанси
1046
Востаннє вартість послуг у громадському транспорті переглядалася в 2018 році. Однак за минулі роки істотно збільшилися витрати комунальних підприємств, що здійснюють перевезення громадян.
Про це повідомили в Департаменті транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації на запит журналістів порталу Фокус.
У відомстві підкреслили, що рішення про перегляд вартості проїзду в громадському транспорті Києва буде ухвалено відповідно до фінансових можливостей бюджету столиці.
На сьогоднішній день, як йдеться у відповіді на запит журналістів, економічно обґрунтований тариф у столичному метрополітені становить 22 гривні.
«З моменту підвищення тарифів до економічно обґрунтованого рівня в липні 2018 року в економіці країни і столиці відбулися об’єктивні зміни, які, з урахуванням інших причин, призвели до збільшення витрат на перевезення комунальних підприємств транспорту. Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 05.03.2020 № 399, тариф на разову поїздку в розмірі 8 гривень залишається незмінним», — йдеться в офіційній відповіді КМДА.
У профільному департаменті також нагадали, що відповідно до проєкту розпорядження, який був опублікований 16 листопада 2021 року, з 1 січня поточного року планувалося підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті:
  • 12 гривень — у разі оплати з використанням багатофункціональної електронної картки «Муніципальна картка «Картка киянина»;
  • 20 гривень — без використання «Картки киянина».
У документі також було сказано, що в разі підвищення тарифів проїзд пільгових категорій громадян залишався б безкоштовним.
«Наразі остаточне рішення щодо проєкту розпорядження (про підвищення тарифів на проїзд у метрополітені. — Ред.) не ухвалено», — додали у відомстві.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас