Що потрібно для щастя. І чому без грошей тут не обійтися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Що потрібно для щастя. І чому без грошей тут не обійтися

Особисті фінанси
1549
Згідно з результатами дослідження, опублікованими в науковому журналі Emotion, існує прямий зв’язок між щастям людини і рівнем її доходу. Американські психологи використали дані соціального опитування понад 40 тисяч співвітчизників, яке проводилося в період між 1972 і 2016 роками. Автори роботи не лише підтвердили, що зв’язок між доходом і щастям існує, але і з’ясували, що він лише зміцнюється: сьогодні гроші впливають на рівень щастя набагато сильніше, ніж 40 років тому.
Що потрібно для щастя. І чому без грошей тут не обійтися
Пряма залежність «щастя-гроші» також підтверджується статистикою в щорічному Звіті світового щастя. Найщасливішими є скандинавські країни з найбільш високим рівнем життя і доходу людей. Україна в цьому рейтингу тримається в діапазоні між 120 і 135 місцями (загалом у звіті наведено дані щодо 156 країн).
Звісно, щоб жити щасливо, одних тільки грошей мало. Психологи стверджують, що цей стан — мікс із кількох складових.
1. Безпека
Біолог-еволюціоніст Джон Медіна з’ясував, що наш мозок піклується, в першу чергу, про безпеку. Людина не може бути задоволеною, перебувати в розслабленому стані, якщо відчуває загрозу або агресію.
2. Свобода
Принижений або раб точно не може бути щасливим. Бажання бути вільним змушує людей боротися, йти на жертви. Причому під відсутністю свободи потрібно розуміти не лише територіальну ізоляцію, ув’язнення десь в клітці. Жорстке нав’язування чужої думки, ультиматуми, шантаж — все це також способи позбавлення свободи.
3. Відпочинок
Чим би людина не займалася, їй періодично потрібен відпочинок. Навіть, якщо вона дуже любить те, чим займається. Подорожі, розваги, зустрічі з рідними і друзями — це те, що залишається в пам’яті надовго, викликаючи позитивні емоції і спогади. І відпочинком не варто нехтувати. Перевтома і стреси ніяк не зроблять людину щасливою.
4. Мета
Завжди потрібно до чогось прагнути. Розуміння своєї мети і шляхів її досягнення привносить в життя сенс і порядок. Досягнувши однієї мети, потрібно ставити перед собою наступну, виходити із зони комфорту і розвиватися.
5. Гроші
Сьогодні вони є невід’ємною складовою нашого життя. Відома приказка про те, що «щастя не купиш за гроші» правдива лише частково. Адже з ними набагато простіше реалізувати всі перелічені вище моменти і стати щасливою людиною.
Можливість отримання додаткового доходу у вільний час може допомогти сформувати фінансову подушку безпеки, і для цього не обов’язково працювати цілодобово. Відмінний приклад — трейдинг.
Мільйони людей вчаться торгувати і обирають трейдинг як спосіб отримання додаткового доходу. Його рівень обмежений лише вміннями і працьовитістю самого трейдера. Тут немає робочого графіка і зарплати згідно зі штатним розкладом. Кожен вільний приділяти цьому заняттю стільки часу, скільки вважатиме за потрібне. Головне — вибрати правильний торговельний майданчик. Багато українських трейдерів торгують через Binomo. Це популярний онлайн-майданчик, який готова допомогти кожному клієнту навчитися торгувати і отримувати додатковий дохід: з безкоштовною школою трейдингу, демо-рахунками і перевіреними часом торговими стратегіями.
Трейдинг як хобі — відмінний спосіб ефективного проведення часу. Однак варто пам’ятати, що операції з позабіржовими фінансовими інструментами пов’язані зі значними ризиками. Але якщо підійти до питання з розумом, то ці ризики будуть мінімальним.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас