Шахраї обікрали українців на мільйони під виглядом інвестування у «крипту» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї обікрали українців на мільйони під виглядом інвестування у «крипту»

Кримінал
858
У Києві затримали сімох злочинців, які під виглядом інвестування у криптовалюту організували шахрайську схему та викрали близько 3 мільйонів гривень.
Про це повідомили представники Нацполіції та Київської міської прокуратура.
Як діяла схема? Починаючи з 2021 року зловмисники через інтернет та соцмережі рекламували свої послуги, гарантуючи потенційним клієнтам отримання надприбутків на ринку криптовалюти, а саме її купівлі за вигідною ціною та подальшого продажу за ціною, вищою від закупівельної.
Ба більше, керівник злочинної групи запровадив ще один вид шахрайства, який полягав у стягненні з інвесторів оплати комісії за начебто подальше виведення зароблених грошових коштів.
Для створення показової уяви про успішність такого бізнесу зловмисники орендували офіс у Києві, створили у ньому кол-центр та на створених сторінках у соцмережі демонстрували ролики, у яких розповідали про успіхи в роботі з інвесторами.
Шахраї обікрали українців на мільйони під виглядом інвестування у «крипту»
Таким чином учасники злочинної групи під виглядом отримання надприбутків залучали кошти довірливих громадян. Мінімальний внесок від клієнта при цьому становив 11 тис. гривень. Однак після одержання коштів послуги «інвесторам» не надавалися, а клієнтів блокували.
Попередньо встановлено, що банда ошукала людей на 3 мільйони гривень.
Їм загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас