«Економічний паспорт» Зеленського: у Раді вирішуватимуть, де на нього брати гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Економічний паспорт» Зеленського: у Раді вирішуватимуть, де на нього брати гроші

Казна та Політика
429
Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики у четвер, 20 січня, розпочне роботу над законопроєктом № 6394 «Про економічний паспорт». Його минулого року анонсував Президент Володимир Зеленський, пообіцявши створити спеціальний фонд і в майбутньому видавати з нього гроші дітям на момент досягнення ними повноліття.
На сайті комітету йдеться, що парламентарі почнуть роботу над законопроєктом у відеорежимі, а представить його перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.
Про створення «економічного паспорта» Зеленський говорив ще на початку 2021 року. За його словами, всі народжені в Україні діти після досягнення повноліття отримають гроші від використання і видобутку надр — кошти будуть накопичувати на їхньому персональному депозитному рахунку в банку.
Плани запустити подібний механізм гарант озвучив ще раз під час свого виступу у Верховній Раді 1 грудня 2021 року. Голова Комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція «Слуга народу») поділився деталями: програма передбачає створення спеціальних рахунків у Фонді майбутніх поколінь, а на момент досягнення повноліття у кожного українця накопичиться по $ 10 тисяч.
«У нас народжується близько 300 тисяч дітей на рік. Я не виключаю, що відрахування будуть не тільки від ренти, але і від інших платежів. Наприклад, від приватизації, імпортного ПДВ. Але поки що ми говоримо тільки про ренту. Рента розподіляється між дітьми, які народилися і мають економічний паспорт українця. Якщо ця сума менша за встановлену законопроєктом, то різниця дотується за рахунок держави. Ми розраховуємо на те, що після досягнення повноліття дитина повинна мати близько $ 10 тисяч в еквіваленті. Безумовно, у гривні з урахуванням інфляції», — розповів Гетманцев.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас