У США почали видавати першу у світі криптоіпотеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США почали видавати першу у світі криптоіпотеку

Світ
553
У США створили фінтех-стартап Milo, який назвали першим у світі, що надає послугу криптовалютної іпотеки. Компанія пропонує американським громадянам та іноземцям використовувати їхні цифрові активи для купівлі нерухомості в США.
Як йдеться в пресрелізі компанії, поки що бажаючі оформити 30-річний кредит на житло можуть використовувати як заставу тільки Bitcoin. Такий спосіб кредитування має свої переваги.
Компанія дозволяє власникам криптовалюти використовувати свої активи як інвестиції в нерухомість замість того, щоб продавати її заради початкового внеску. В іншому варіанті їм би довелося заплатити податок на іпотеку, або в результаті зростання курсу криптовалюти після продажу їхні активи могли б втратити в ціні.
«Клієнти очікують, що ми запропонуємо мільйонам великих споживачів інноваційні кредитні рішення… Існує безліч випадків, коли люди купували нерухомість на доходи від Bitcoin, а вона зростала в ціні і дорожчала на мільйони доларів», — говорить генеральний директор і засновник Milo Йосип Рупена.
Однак залишається неясним, скільки конкретно BTC буде потрібно для забезпечення кредиту. Також невідомо, як компанія збирається врівноважувати волатильність активу.
У Milo стверджують, що вже оформили кілька іпотек на етапі раннього доступу. Компанія займається розробкою цієї програми з січня 2021 року і сподівається, що вже в 2022-му така послуга стане доступною для більшості тих, хто подав заявки.
«Криптоіпотека дозволить розширити нашу пропозицію для клієнтів, які отримали відмови в інших фінансових фірмах лише через криптовалюту. Ми допоможемо цьому більше ніколи не трапитися, а їх Bitcoin тепер дозволять їм купити нерухомість», — говорить Рупена.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас