Що робити, якщо виявили технічну помилку з Держземкадастрі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що робити, якщо виявили технічну помилку з Держземкадастрі

Особисті фінанси
612
Кабмін вніс зміни, які стосуються виправлення помилок у Земельному кадастрі та відповідних документах. Про це Finance.ua дізнався в sud.ua.
Якщо юридична чи фізична особа виявила технічну помилку у витязі, довідці з Держземкадастру чи викопіюванні з картографічних матеріалів, то повинна письмово повідомити про це орган, що здійснює ведення Держземкадастру.
Які помилки. Йдеться про описки, друкарські, граматичні, арифметичні та інші помилки.
Повідомлення можна подати особисто або надіслати в електронній формі з використанням електронного підпису. Останнє можна зробити зокрема через вебсторінку Держгеокадастру.
Після цього повідомлення реєструють і у разі підтвердження помилки, державний кадастровий реєстратор складає протокол її виправлення.

Довідка Finance.ua:

  • Коли земля з приватної власності переходить до громади – трапляються випадки, коли після смерті особи залишається майно, яке з певних причин ніхто не успадковує. Це може бути як відмова від прийняття спадщини, так і усунення спадкоємців від їхнього права на нього. При цьому майно може перейти у власність територіальної громади як відумерла спадщина.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас