20 гривень - це занадто: експерт припустив, наскільки реально може подорожчати проїзд у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

20 гривень - це занадто: експерт припустив, наскільки реально може подорожчати проїзд у Києві

Особисті фінанси
1312
Влада Києва заявила, що подорожчання проїзду в столичному комунальному транспорті переноситься на весну. Однак не виключено, що ціна квитка буде меншою, ніж вони спочатку говорили.
Про це сказав експерт з транспортного моделювання Дмитро Беспалов.
На його думку, влада може влаштувати «торги» — шокувати населення ціною в 20 гривень, щоб після цього тариф в 15 гривень не викликав таких жорстких емоцій.
«Є така річ: щоб щось непопулярне впровадити, запропонують щось гірше, а потім в рамках торгів знизять. Тоді невдоволення буде меншим. 20 гривень — для мене теж сюрприз. Я очікував 12−15 гривень, як заявляв мер на початку літа. І то швидше 12, тому що піднімати тарифи — політично непопулярно. Можливо, ще буде фаза торгів, і в підсумку ми отримаємо все ж меншу вартість», — розповів експерт.

Довідка Finance.ua:

  • у вересні минулого року вартість проїзду на Київщині зросла в середньому на 10−15%;
  • раніше стало відомо, що одна поїздка в комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) Києва коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка;
  • у разі оплати проїзду з використанням багатофункціональної електронної картки «Муніципальна картка „Картка киянина“» вартість поїздки складе 12 грн;
  • мер Києва Віталій Кличко заявив, що очікуване підвищення вартості проїзду в громадському транспорті столиці з 2022 року є вимушеним кроком.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас