В Одесі «накрили» криптовалютну ферму, що крала електроенергію з держпідприємства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі «накрили» криптовалютну ферму, що крала електроенергію з держпідприємства

Кримінал
557
Служба безпеки України повідомляє про ліквідацію підпільного центру з майнінгу криптовалют, що викрадав промислові обсяги електроенергії з державного об’єкта критичної інфраструктури.
У спецслужбі не вказують, про яке підприємство йдеться, але натякають, що ця протиправна діяльність могла «призвести до надзвичайних ситуацій у транспортній сфері, в тому числі при залізничних перевезеннях».
Крім того, зазначається, що нейтралізація нелегального бізнесу дозволила запобігти мільйонним бюджетним збиткам, точний розмір яких встановить експертиза.
В Одесі «накрили» криптовалютну ферму, що крала електроенергію з держпідприємства
За даними слідства, до створення майнінг-центру причетні двоє жителів обласного центру. Технологічне обладнання для майнінгу електронних грошей було встановлено в орендованому складському приміщенні на території міста.
Частину прибутку, за даними слідства, ділки конвертували в іноземну валюту і виводили за кордон через третіх осіб. Решту ж цифрових грошей вони зберігали у власних віртуальних гаманцях.
Встановлено, що електроживлення спеціалізованого обладнання зловмисники здійснювали з несанкціонованого підключення до державної електромережі.
Під час обшуків на складі та за місцями проживання ділків правоохоронці виявили понад 100 одиниць комп’ютерної техніки та обладнання для майнінгу криптовалют, а також засоби зв’язку та документацію з доказами протиправної діяльності. Вилучені предмети і матеріали направлені на експертизу.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас