Visa запускає тестування цифрових валют центробанків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Visa запускає тестування цифрових валют центробанків

Фінтех і Картки
297
Компанія Visa запустить платформу для тестування цифрових валют центробанків (CBDC) з допомогою карток і гаманців.
Visa в цьому питанні співпрацює із 30 світовими центробанками, що розробляють свої цифрові валюти, пише Bloomberg.
Visa слідом за своїм конкурентом Mastercard запускає пілотну програму навесні спільно з компанією ConsenSys, що займається розробкою програмного забезпечення для блокчейну.
Наразі компанія вже пропонує платіжні картки, прив’язані до стейблкоїна. Visa співпрацює з понад 60 криптоплатформами для випуску карток з оплати стейблкоїнами.
«Ми вважаємо, що стейблкоїни та CBDC будуть співіснувати в майбутньому, і на основі цього буде кілька різних підходів до створення продуктів», – зазначив керівник відділу криптовалют Visa Кай Шеффілд.
Mastercard запустила аналогічну платформу для тестування CBDC у 2020 році.
Уряди понад 100 країн світу вивчають можливість випуску цифрових валют центробанків, оскільки бояться, що швидке зростання вартості криптовалют може дестабілізувати фінансові ринки та замінити фіатну валюту.
Наразі центробанки лише двох країн запустили цифрові валюти – Нігерія та Багамські острови. У Китаї напередодні зимових Олімпійських ігор починає «ходити» цифровий юань. Над ідеєю створення власної цифрової валюти також працюють США, Туреччина, Гонконг та Україна.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас