У Великобританії подали позов проти Meta на 3 мільярди доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії подали позов проти Meta на 3 мільярди доларів

Фондовий ринок
596
Вчора, 13 січня в Апеляційний суд Великобританії з питань конкуренції (Competition Appeal Tribunal, CAT) було подано колективний позов проти Meta (колишня назва — Facebook) зі звинуваченням у порушенні закону про конкуренцію на підставі того, що компанія протягом декількох років зловживала своїм домінуванням в соціальних мережах.
В якості компенсації збитку, заподіяного користувачам Meta у Великобританії, від соціальної мережі вимагають виплати 2,3 млрд фунтів стерлінгів ($3,1 млрд).
Позов подано за ініціативою експерта з міжнародного конкурентного права, доктора Лізи Ловдал Гормсен (Liza Lovdahl Gormsen), яка представила в парламент Великобританії матеріали про домінування Facebook на ринку і яка є автором академічної юридичної праці з цієї теми.
Гормсен вважає, що Meta встановила “несправедливу ціну” для користувачів соціальної мережі у Великобританії. І вона вважає, що американська компанія повинна виплатити своїм 44 млн британських користувачів компенсацію за використання їхніх даних в період з 2015 по 2019 рр. соціальною платформою, що надала їм за це, по суті, «можливість публікувати фотографії немовлят і кошенят своїм друзям і сім’ям».
В позові стверджується, що протягом цього часу Facebook збирає дані як на власній платформі, так і за її межами, застосовуючи такі механізми, як Facebook Pixel, рекламний інструмент, який може використовуватися сторонніми веб-сайтами для відстеження того, як користувачі діють на їхньому сайті.
Юридична компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, що представляє інтереси доктора Ловдал Гормсен, направила Meta лист з повідомленням про позов.
Коментуючи подачу позову, представник Meta заявив наступне: «Люди отримують доступ до нашого сервісу безкоштовно. Вони вибирають наші послуги, тому що ми приносимо їм користь, і вони мають реальний контроль над тим, якою інформацією вони діляться на платформах Meta і з ким». Він додав, що компанія витратила значні кошти на створення «інструментів, які дозволяють їм це робити».
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас