Інфляція у США показує стійке зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у США показує стійке зростання

Світ
763
Споживчі ціни в США, ймовірно, продовжать своє стрімке зростання після максимального майже за чотири десятиліття зростання минулого року, повідомляє Bloomberg.
Згідно з даними Міністерства праці, опублікованими в середу, індекс споживчих цін зріс на 7% в 2021 році, що стало найбільшим 12-місячним приростом з червня 1982 року.
Показник інфляції зріс швидше, ніж очікувалося, на 0,5% за місяць. Інвестори відносно оптимістично сприйняли дані, які в цілому відповідали очікуванням.
Хоча багато економістів вважають, що інфляція знизиться приблизно до 3% протягом 2022 року, споживачам, швидше за все, доведеться почекати ще кілька місяців, особливо в зв’язку з тим, що варіант коронавірусу омікрон посилює брак робочої сили і перешкоджає потраплянню товарів на полиці магазинів.
Якщо не з’являться ознаки того, що інфляція сповільнюється, політики Федеральної резервної системи можуть бути змушені піти більш жорстким шляхом підвищення процентних ставок і скорочення балансу.
Зростання заробітних плат робітників просто не встигає за рівнем зростання інфляції. Незважаючи на значне підвищення заробітної плати минулого року, оскільки підприємства прагнули заповнити багато відкритих вакансій, заробітна плата з поправкою на інфляцію в грудні знизилася на 2,4% в порівнянні з роком раніше.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас