Українці платять за комуналку майже як британці: як зросли тарифи 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці платять за комуналку майже як британці: як зросли тарифи 2021 року

Особисті фінанси
3075
Українці платять за комуналку майже як британці. Середня платіжка і у нас, і у них – понад 3 тисячі гривень. Таку інформацію оприлюднила народна депутатка Тетяна Вострікова.
Про це розповіли в ефірі “Сніданку з 1+1” 13 січня.
Так, за даними нардепки, протягом 2021 року тарифи в країні підвищилися на чверть. Водночас, зазначається, що сплачувати за комуналку українці почали відчутно менше. Так, за опалення в листопаді 2021 року сплатили лише третину від нарахувань. А за газ – понад 60%.
Кількість нарахованих субсидій також зменшилася. Так, у 2021 році державну допомогу отримали на 400 тисяч сімей менше, ніж у попередньому році.
Нагадаємо, щоб виконати вимоги Міжнародного валютного фонду, українська влада може посилити покарання за накопичення боргів за комунальні послуги. Рішення було прийнято у зв’язку з тим, що в Україні щорічно погіршується ситуація із заборгованістю — вона стрімко зростає і на кожну українську сім’ю припадає 4 тис. грн боргу. Борги за комуналку: коли житло автоматично виставлять на продаж.

Довідка Finance.ua:

  • «Нафтогаз України» запропонував побутовим користувачам знижку на газ. Як повідомили у пресслужбі газопостачальної компанії, зекономити 1% від вартості газу можна при оплаті до 15 числа. Цю знижку можна використати під час наступного платежу.
  • з 1 січня 2022 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила нові тарифи на розподіл газу.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас