Бізнес назвав ТОП-10 пріоритетів для розвитку сприятливого бізнес-клімату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес назвав ТОП-10 пріоритетів для розвитку сприятливого бізнес-клімату

Казна та Політика
420
Європейська бізнес Асоціація пропонує пріоритети для сприятливого розвитку бізнесу на 2022 рік.
Перший пріоритет стосується протидії тіньовій економіці, яка, залежно від сектору, коливається від 25% до 60%, що створює нерівні правила гри на ринку та заважає прозорому бізнесу рухатись вперед. Йдеться про підтримку чесної конкуренції, рівних, передбачуваних, прозорих умов для всіх учасників ринку, боротьбу з контрабандою та інше.
Другий – зниження податкового навантаження на фонд оплати праці та тиску на легальний бізнес. Прозорому бізнесу для розвитку важлива справедлива податкова політика, касова дисципліна – без намагань обкласти додатковими податками тих, хто їх і так вже платить.
Третій – впровадження принципів сталого розвитку. В даному контексті йдеться про протидію змінам клімату через розвиток політики декарбонізації та реформу кліматичних фінансів (екоподаток, СВАМ), просування принципів економічної безбар’єрності, впровадження принципів циркулярної економіки, ресайклінгу та захисту біорізноманіття, розумне поводження з відходами.
Четвертий – продовження гармонізації законодавства України з нормами ЄС, аби українська продукція відповідала європейським вимогам та бізнес не мав труднощів з постачанням продукції з та до ЄС.
П’ятий – прийняття сучасного трудового законодавства, зокрема, шляхом дерегуляції та діджиталізації трудових відносин, запровадження альтернативних форм зайнятості (фріланс, гіг-контракти тощо).
Шостий – охорони здоров’я, особливо в часи пандемії. І тут йдеться про продовження медичної реформи, подальшу діджиталізацію медичної та фармацевтичної галузей.
Сьомий – сприяння розвитку міжнародної торгівлі. Йдеться про вирішення питання нестачі автодозволів на міжнародні вантажні перевезення, запровадження промислового безвізу (підписання Угоди АСАА), зменшення кількості нетарифних бар’єрів у торгівлі, в тому числі взаємне визнання маркування ЄС та гармонізація технічних регламентів та національних стандартів у відповідності із актами ЄС.
Восьмий – сприяння розвитку освіти, аби молоді фахівці були забезпечені необхідними практичними навичками задля ефективної роботи в бізнесі та державному секторі.
Дев’ятий – сприяння інноваціям і впровадженню нових технологій в бізнесі та в державному управлінні. Йдеться про діджиталізацію комунікації між бізнесом та державою, наприклад, діджиталізацію всіх процесів митного оформлення, інформації та державних послуг в зерновій галузі, ліцензування виробництва та обігу алкогольних напоїв тощо.
Десятий – стимулювання інвестиційної привабливості України загалом та регіонів. Зокрема, шляхом розвитку транспортної та водної інфраструктури, державно-приватного партнерства, повномасштабної приватизації. Крім того, сприяння посиленню енергетичної незалежності країни.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас